Verslagen

Veslag wedstrijd KVV Windeke – E. Houtem

Eigenlijk is er van een match nooit sprake geweest. Onze beloften bleken veel te sterk tegen een moedig strijdende tegenstander, die zich dan ook nog liet ver- en afleiden door gekrakeel tegen de vervangende scheidsrechter die overigens in eerste provinciale fluit en het prima deed. Het eindresultaat was een 8 – 1 stand en twee uitsluitingen voor Houtem. (tweelingbroertjes warempel – solidair in alles)…als we met dergelijk sterke ploeg kunnen spelen zullen er ons weinig kloppen en dan moet je weten dat er nog zeker een zestal spelers door allerlei omstandigheden niet kunnen aantreden op dit moment. Doe zo verder jongens.

Verslag wedstrijd  KVV Windeke – Kluisbergen SP.

Om te beginnen willen we Kluisbergen bedanken die zijn naam alle eer aandeed door zowel in te gaan op onze vraag om op vrijdag te spelen met het eerste elftal als om de beloftenwedstrijd een uur te vervroegen. Niet alle clubs zouden hetzelfde doen.

BELOFTEN: We hebben niet alles genoteerd maar we kunnen stellen dat het nog eens vlot liep zaterdag. Een jong maar enthousiast Kluisbergen bood redelijk weerwerk (ze stonden ook goed geklasseerd) maar onze jongens hadden er nog eens zin in en uiteindelijk werd het een doelpuntenfestival en wonnen we met 7-3. Ik heb de match niet echt kunnen volgen wegens werkverplichtingen in de kantine (alhoewel ons Sophie daar ver uit het meeste werk opknapte geholpen door Nadine) zodat ik me ook niet echt kan wagen aan een opsomming van de doelpuntenmakers, laat staan een gedetailleerd verslag kan afleveren. Volgende week trekken we naar Burst, in principe een haalbare kaart zodat we in de top kunnen blijven meedraaien.

Verslag wedstrijd  KFC Gavere/Asper – KVV Windeke

onze beloften mochten of moesten al vrijdagavond aantreden tegen Gavere-Asper. We moesten daarvoor de Schelde oversteken want de matchen worden in Asper gespeeld. Door allerlei omstandigheden konden we niet met ons sterkste ploeg aantreden en de thuisploeg vindt ons nu niet bepaald de meest sympathieke ploeg. (dat kan je vooral uitmaken uit de soms stompzinnige commentaar van bepaalde supporters van de thuisploeg). Al onze goede intenties werden al snel in de kiem gesmoord want al na een paar minuten verkeek onze doelman zich op een onschuldige terugspeelbal en via een opzittende plaatselijke aanvaller verdween de bal ongelukkig in doel. Een domper maar als een doelman eens iets misdoet valt dit dubbel op dus kop op: niets gebeurd.
Dat betekende dus een hele match achtervolgen maar we slaagden er maar niet in veel gevaar te creëren. Gavere ging er soms stevig tegen aan en we moeten eerlijk zijn: globaal gezien waren ze ietsje beter. Ons scorers van vorig jaar (Stef en Nikolas) zochten andere oorden op (we wensen Stef overigens een spoedig herstel toe) en dat doet zich toch wel voelen. Enfin: het bleef 1 – 0 alhoewel we in de allerlaatste seconden nog een unieke kans op de gelijkmaker kregen maar de plaatselijke keeper herstelde zijn foutje. Gewoon blijven verder werken mannen en als we eens compleet staan zit er zeker nog iets in.

 

Verslag wedstrijd  KVV Windeke – Meerbeke

Bij het begin van het seizoen leek het er op dat we over te veel spelers zouden beschikken maar dat is ondertussen wel even veranderd. Door allerlei omstandigheden (blessures, schorsingen, stoppers) is de kern fel uitgedund zodanig dat we zaterdag zelfs Brecht van de U21 moesten oproepen. Mag ik iedereen vragen zijn engagement ten volle op te nemen net zoals vorig jaar? Enkel dan kunnen we plezier beleven aan onze beloftenploeg.
Ondertussen speelden we zaterdag tegen Meerbeke en net als de voorbije jaren is dat geen hoogvlieger in tegenstelling tot hun eerste ploeg. Ze hebben zich kwantitatief wat versterkt maar dat betekent natuurlijk niet dat er kwaliteit is bijgekomen. We wonnen dan ook vrij makkelijk met 4 – 1 zonder zelf groots te spelen. Ik weet warempel niet juist meer wie de doelpuntenmakers waren maar dat is op zich ook niet zo belangrijk (wie het weet kan aanvullen na dit verslag). We blijven daardoor meedraaien aan de top van de rangschikking maar het is duidelijk dat we ons niveau zullen moeten opkrikken…vrijdagavond de zeer moeilijke verplaatsing naar Gavere-Asper. Kom op jongens: ga ervoor.

 

Verslag wedstrijd  Winnik – KVV Windeke

de wedstrijd van onze beloften werd al vrijdagavond gespeeld op vraag van Winnik. De eerste plaats stond er op het spel: ik kan enkel vertellen dat we met 3 – 2 verloren ook al was dat blijkbaar niet nodig. Ik kon niet aanwezig zijn maar naar ik hoor speelden verschillende factoren in ons nadeel en mochten we nooit verloren hebben. Nog erger is dat we mogelijk opnieuw een paar spelers voor langere tijd kwijt zijn wegens blessures…het wordt krap de komende weken. Enfin: niets verloren en volgend weekend gaan we er opnieuw tegenaan.

 

Verslag wedstrijd  KVV Windeke – Lebeke/Aalst

vandaag traden we aan tegen Lebeke-Aalst en dat is nooit een hoogvlieger geweest bij de beloften. We hadden er dus alle vertrouwen in. Ook al dienden we opnieuw met een totaal andere ploeg te spelen door de selectie van een paar jongens voor het eerste elftal en een paar blessures. Langs de andere kant komen er stil aan een paar nieuwe namen de neus aan het venster steken na een langdurige revalidatie.

Over de wedstrijd zelf kunnen we vrij kort zijn: zoals te verwachten viel domineerden we maar het spel was toch niet zo vloeiend als de voorbije weken. Maar we hebben nog altijd onze Kevin die maar een klein gaatje nodig heeft om er eentje in te wringen. Op een verre voorzet van op links reageerde hij het snelst en we stonden 1 – 0 voor, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft had de tegenstander zijn beste krachten opgebruikt en veel gevaar konden ze niet scheppen. Tim werd op rechts gelanceerd en legde gepast terug op Brecht die even simpel scoorde (hij is goed in vorm dit jaar – het mag gezegd). Ook Eli kon er nog eentje inleggen en daarmee blijven we samen met Winnik op kop staan. Toevallig moeten we volgende zaterdag naar Winnik waar de eerste plaats op het spel staat….we spelen er ook op kunstgras. Proficiat jongens….go on.

 

Verslag wedstrijd KWIK Eine – KVV Windeke

De beloften dienden zich zonder puntenverlies maar opnieuw in een fel gewijzigde opstelling vrijdagavond aan op het kunstgras van Eine. Het beloofde op grond van de uitslagen van de thuisploeg een zware klus te worden en dat zou het ook worden, ook al door het potig spel van de thuisploeg die hierin, en dat hebben we al lang niet meer meegemaakt, werd ondersteund door de begeleidende stafleden. Een toch wel bedenkelijk gegeven en die tendens zou zich warempel doorzetten bij het eerste elftal waar diezelfde oproerkraaier ook al in de dug-out zat.

Wie dacht dat we ons zouden moeten aanpassen aan het kunstgras, kwam bedrogen uit. Michiel zette een mooie aanval op en zette gepast voor op Kevin die in twee keer de thuisportier het nakijken gaf. We hadden nauwelijks een paar minuten gespeeld. Maar lang duurde onze vreugde niet: bij een lange bal lieten we ons verrassen en de 1 – 1 stand flikkerde op het imaginaire scorebord. Maar niet getreurd: even later zetten we opnieuw een prima aanval op en de rebound op een inzet van Kevin kwam bij Jonathan terecht die ons opnieuw op voorsprong bracht: we hadden misschien een 6-tal minuten gespeeld. We dachten even aan een doelpuntenkermis maar het spel werd evenwichtiger alhoewel we nog steeds een licht veldoverwicht hadden. Het regende ondertussen goed door en dat maakte dat de bal nog sneller rond ging op het kunstgras. Iedere keer we een aanval opzetten en het gevaarlijk dreigde te worden werden de thuisboys aangemaand een fout te maken….ik hoop dat dit niet de basisideologie is van de thuisclub en de verantwoordelijkheid bij die ene persoon ligt.

Na de rust verwaterde ons spel letterlijk maar we hielden al bij al vrij gemakkelijk stand. Het werd evenwel nog een paar keer vrij heet op het veld omdat een paar spelers van de thuisploeg dachten zich in een boksring te bevinden en letterlijk een paar keer met de vuist uithaalden na een opstootje. De scheids durfde het blijkbaar niet aan drastisch op te treden en hij hield het bij een paar gele kaarten.

Jammer genoeg belandde een hoekschop van de thuisploeg eerder ongelukkig in doel en zo werd de 2-2 eindstand bereikt. Op die manier spelen we onze eerste punten kwijt: geen ramp maar het was niet nodig geweest hadden we ons in de tweede helft niet laten meeslepen in/door het gevechtsvoetbal van de thuisploeg. Volgende week gaan we er opnieuw tegenaan als Lebeke-Aalst ons pad kruist.

 

Verslag wedstrijd  KVV Windeke – KSV Geraardsbergen

Het is eigen aan een beloften ploeg dat er al eens andere spelers worden ingezet maar in vergelijking met vorige week waren er toch heel wat verschuivingen: niet minder dan 6 andere spelers in de selectie van 14. Dit heeft te maken met andere keuzes voor het eerste elftal, afwezigheden om verscheiden redenen en blessures. Daarenboven speelde de eerste ploeg al om 18.00 uur zodat de bankzitters daar niet konden meespelen met de beloften. Feit is dat onze kern in tegenstelling tot vorig jaar niet zo groot is en dat laat zich voelen. Er was geen scheidsrechter aangeduid maar we vonden gelukkig een bereidwillige om in te vallen en die deed het zeer goed.

We traden aan tegen Geraardsbergen dat vorig jaar nauwelijks een ploeg op de been kreeg maar duidelijk werk heeft gemaakt van het aantrekken van een aantal jonge en talentrijke spelers. We wisten dus dat ons geen gemakkelijke match te wachten stond. Die mannen speelden goed mee en we kwamen eigenlijk mits hun medewerking op voorsprong. Een ongelooflijk misverstand tussen hun keeper en een verdediger gaf vrije baan aan Sven DL die de bal maar over de lijn had te duwen. En even later leek het schaap al geslacht: Kevin D. werd netjes door de buitenspelval geloodst en zoals altijd in dergelijke situatie blijft de jongen ijskalm en hij schoof de bal netjes naast de bezoekende keeper. Net voor de rust werd Kevin nog eens in stelling gebracht maar de keeper schudde een mooie parade uit zijn mouwen en de rest van zijn lijf.

Na de rust kabbelde de match verder alhoewel de bezoekers iets meer initiatief namen. Er leek niets aan de hand tot ook wij ons op een foutje lieten betrappen waardoor het onverwachts opnieuw spannend werd. Als sterkhouder Jens dan ook nog uitviel met een blessure speelden we met een onuitgegeven opstelling en laat ons eerlijk zijn: we waren niet ontevreden toen er afgefloten werd.

Geen topmatch maar we halen als enige ploeg een 9 op 9. We staan vrijdag om 20.00 uur ongetwijfeld voor een moeilijke opdracht in Eine maar we hebben er alle vertrouwen in. Verder doen boys!!!

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be