Verslagen 1ste P

Voetbal2de provinciale – Stefaan De KeysterKVV WIndeke

“Mooi pronken met de scalp van de leider”

Oosterzele –

Na Bambrugge ging ook Jong Zulte voor de bijl in Scheldewindeke. “Het was een best pittige wedstrijd, met veel duels. Mijn ploeg bewees opnieuw dat ze onder hun waarde geklasseerd staat. Het kan immers geen toeval zijn dat we na Bambrugge ook Jong Zulte klopten”, zegt voorzitter Stefaan De Keyster.

“Dit seizoen ontbrak het in veel wedstrijden aan efficiëntie. We werden nooit overrompeld en verdienden vaak meer, maar daar koop je weinig voor. Het zijn de punten die tellen. Wegraken uit de rechterkolom blijft het streven, dat moet er zeker inzitten, op voorwaarde dat we week na week met dezelfde ingesteldheid de wedstrijd aanvatten.”

Trainer Geert Van Gaeveren blijft volgend seizoen aan boord bij de Windo’s. “Geert is een kind van het huis en dus is er geen enkele reden om hem te vervangen. Dat enkele sterkhouders de ploeg verlaten, hebben we goed opgevangen. We boeten niet in aan ambitie, maar we zetten wel de tering naar de nering. Illustratief is de povere opkomst voor de komst van leider Jong Zulte. Een honderdtal toeschouwers is veel te weinig voor twee ploegen die goed voetbal brengen.”

KVV Windeke en KVV Balegem gaan een fusie aan. “De administratieve afwikkeling van de samenwerking moet nog geconcretiseerd worden, maar dit komt in orde. Voor ons is het een goede zaak, aangezien we over een bijkomende accommodatie beschikken. Het biedt mogelijkheden om de jeugdwerking te optimaliseren. Als club willen we verder op de ingeslagen weg.”

 

 

Eine – Kvv Windeke

De bezoekende titularisdoelman Vanderstraeten viel tijdens de opwarming uit. Mathias en Casteur bezorgden Windeke snel de voorsprong, maar Beerens op corner en Donkor met een vrije trap brachten de thuisploeg langszij. In de slotfase trokken de bezoekers toch het laken naar zich toe.

Doelpunten: 8′ Mathias (0-1), 20′ Casteur (0-2), 33′ Beerens (1-2), 60′ Donkor (2-2), 83′ Jeroen Degraeuwe (2-3), 92′ De Vroe (2-4). (FHN) Bron: HLN

 KFC – Windeke 1 – 1
Scherp derby met billijke uitslag al vinden beide dat ze meer verdienden

verslagfoto

Het burenderby oogstte minder volk dan normaal in deze vroege nieuwjaarsperiode. De eerste helft was Windeke dominant in het spel, maar de tegenprikken leverden voor KFC meer kansen, waarvan het op slag van rust profiteerde. Windeke nam het initiatief in de tweede helft met een gelijkmaker, die sterk op de opener leek. Een twee maal geel maakte de thuisploeg onmondig en uiteindelijk mochten ze content zijn met een punt.
De eerste helft zag beter combinatievoetbal van Windeke. Doelman De Groote (KFC) pareerde een poging tot lob. Even voor minuut 20 kreeg De Temmerman (KFC) geel om een Windeekse aanval strategisch te onderbreken. Op een knap aangesneden vrije trap van Verougstraete (KFC), liep Vanderlinden goed in, doelman Vanderstraeten hield de bal tegen met wat geluk en de kopbal van Niels Belmans in de rebound ging nipt naast (24’). KFC smoorde de KVV-aanvallen in de buitenspelval. Vanderlinden werd uiteindelijk beloond voor zijn drang naar voor. Na een afgeweerde vrije trap, glipte hij door de zwart-witte defensie, en rondde heerlijk af met een lob vanop links, lovely chip (45’, 1-0).

De Windo’s kwamen sterk uit de kleedkamers. Doelman Boullie De Groote had een mooie reflex op inzet van Jasper De Graeuwe (47’). Aan het uur werd Casteur afgezonderd op links en op zijn beurt lobde hij de thuisdoelman (1-1, 60’). De match werd een bitsige derby, waarin Windeke meestal net iets scherper was. Thuisgoallie Boullie had een reuzenhand nodig om een inzet van Casteur van de lijn te vegen. Joeri De Cocker schoot een mooie kans voor de bezoekers voorlangs. KFC stelde daartegen een van te ver schot van Rasschaert en een net naaste vrije trap van Verougstraete, en een bijna schietkans voor Ronse. Ook Vanrenterghem weerde zich als een duivel in een wijwatervat. Voor het laatste kwartier kwam Vivé de verdienstelijke Belmans vervangen. In een hevig duel waarin de tegenstander eigenlijk geel had verdiend, kreeg integendeel de uiting van frustratie van de sterke Jan De Temmerman geel, en dat was zijn tweede. KFC moest de slotfase van bijna vijftien minuten nog door met tien. Maar de verdediging, met Jan Vermassen, Jonathan Moreels en de onverzettelijke Jan Van Meirhaeghe op kop, hield stand. Uiteindelijk moet KFC tevreden zijn: alles dat meer is dan niets, is iets. Ga tegen dat axioma maar eens voetballen. Toch staan we nu voorlaatste. Kan dat blijven duren?

 

Voetbal2de provincialeKVV Windeke – Kluisbergen Sportief – Maarten De Corte bezorgt Windo’s puntendeling tegen Kluisbergen Sportief

“Tweede geen eindpunt”

 

 

 

 

 

 

 

 

Maarten De Corte: “Dit was mijn vierde treffer, maar veruit mijn mooiste.” De derby tegen VGO ligt gevoelig. Thuis moeten we absoluut voor een klinkende revanche zorgen !

Na de nederlaag met forfaitcijfers tegen Borsbeke had de thuisreputatie van de Windo’s een flinke deuk opgelopen. Zat er tegen Kluisbergen Sportief meer in dan een puntendeling?

Maarten De Corte: “Op basis van de tweede helft verdienden wij de driepunter. In het slot hadden we wel geluk toen de bezoekers de paal viseerden. In het slechtste geval bleven we met lege handen achter. Het doelpunt dat ik scoorde, was heel mooi. Ik kreeg de bal toegespeeld en haalde uit vanop 25 meter. Dit is mijn vierde doelpunt, maar veruit het mooiste. In mijn debuutseizoen bij KVV mag ik niet klagen. Ik kom over van de beloften van FC Wetteren. Daar leunde ik aan bij de A-kern en versierde ik vijf selecties voor het eerste elftal.”

Hoe ging het daarna verder?

“De speelkansen waren er klein en dus koos voor de ploeg van mijn woonplaats. Inmiddels zit ik aan tien basisplaatsen. Het gaat de goede kant op. Zo veel mogelijk speelminuten verwerven, is de eerste uitdaging. Ervaring opdoen, is de belangrijkste opdracht. Tweede provinciale mag voor mij geen eindpunt zijn.”

Zaterdagavond is er de gevoelsgeladen derby tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Is de zware nederlaag uit de heenronde al verteerd?

“Dat was een behoorlijke tik. Met 6-2 verliezen van een nieuwkomer was niet ingecalculeerd. Als rasechte Windekenaar ligt deze derby zeer gevoelig. Thuis moeten we voor een klinkende revanche zorgen. Ik besef wel dat het geen gemakkelijke opdracht is. VGO voerde een trainerswissel door. Voor hen is het van moeten, willen ze de degradatiedans ontspringen.”

“Wij hebben de ambitie om mee te draaien tussen drie en acht. Willen we dat waarmaken, dan is een zes op zes tegen VGO en Gavere-Asper een must”, zo besluit de rechterwing van de Windo’s het gesprek.

Net als zijn ploegmaats maakt hij zich al op voor de derby.

Verslag Website Borsbeke !

Wedstrijdverslag 1e elftal speeldag 13

KVV Windeke – KVC De Toekomst Borsbeke: 0-5

Doelpunten:
36’ 0 – 1: Roy Janssens (assist Brecht Van Waeyenberghe)
41’ 0 – 2: Brecht Van Waeyenberghe (assist Roy Janssens)
44’ 0 – 3: Ken Van Den Steen (assist Kris Van Lippevelde)
50’ 0 – 4: Ken Van Den Steen
77’ 0 – 5: Marijn De Paepe (assist Ken Van Den Steen)

KVV Windeke :
Dylan Vanderstraeten, Dries De Smaele, Klaus Praet (81’ Nisse Verstuyft), Jasper Degrauwe, Simon Devroe, Ynzo Vanparys, Joeri De Cocker, Niels Cleenwerck (46’ Navaron Walraeve), Maarten De Corte (72’ Mathias Mathias), Geoffrey Schatteman, Levi Casteur, Kevin Eekhoudt

De Toekomst Borsbeke :
Jonathan Van Daele, Thomas De Moor, Hannes De Middeleer, Kenneth Bovendaerde, Kris Van Lippevelde, Roy Janssens, Christof Maes (71’ Daan De Troyer), Ken Van Den Steen, Brecht Van Waeyenberghe (65’ Marijn De Paepe), Jens Okerman, Jeffrey Snauwaert (77’ Jany Schamelhout), Arne Van Den Bosssche

Borsbeke start de wedstrijd tegen nobele onbekende KVV Windeke aan met dezelfde 11 als in de met succes afgeronde wedstrijd tegen titelpretendent Zulte. Op het kleine speelveld van de scheldemannen wordt een ander wedstrijdbeeld verwacht als vorige week. Aan de zebra’s om te bewijzen dat ze hun plaats in de top 3 waard zijn.

Al in de derde minuut van de wedstrijd dwingt Borsbeke een hoekschop af. Windeke verdedigt goed en countert. Jonathan Van Daele is meteen bij de les en pakt makkelijk. Even later alweer doelgevaar. De Borsbeekse doelman bokst de bal uit doel. Na tien minuten schiet Maarten De Corte de bal over. Dan komende zebra’s stilaan in de wedstrijd. Toch is het Windeke dat voor gevaar zorgt. De thuisploeg claimt een strafschop, maar Jonathan Van Daele was duidelijk eerst bij de bal. Na een kwartier is Christof Maes even buiten strijd na een onzacht contact met een tegenstrever. Na verzorging kan hij hernemen. Windeke zet stevig druk en speelt kort op de man. Na twintig minuten wedstrijd dwingt Christof Maes een hoekschop af. Jeffrey Snauwaert brengt aan de tweede paal. Twee nieuwe hoekschoppen op rij. Windeke bijt stug van zich af en de zebra’s zijn voorlopig nog niet aan het feest. Halfweg de eerste helft krijgt Borsbeke een vrije trap na fout op Brecht Van Waeyenberghe. Jens Okerman verovert de bal maar zijn stevige trap belandt naast. Op het halfuur een mooie actie van Christof Maes. Ken Van De Steen loopt zich netjes vrij maar krijgt geen gave schietkans. Windeke blijft druk zetten maar de Borsbeekse verdediging blijft secuur voetballen en geeft voorlopig niks weg. Na een hoekschop gaat een strak schot van Levi Casteur maar net over het doel van de bezoekers. Dan komt de kentering in de wedstrijd. Brecht Van Waeyenberghe speelt zich vrij en zet voor op Roy Janssens. Een goeie loopactie richting 1e paal en hij schiet de eerste tegen de netten. Windeke maakt plots niets meer klaar en bezwijkt onder de druk van de zebra’s. Er komt meer ruimte en Borsbeke kan doen waar het goed in is: voetballen. Amper vijf minuten later verdubbelen de zebra’s de score. Brecht Van Waeyenberghe krijgt de bal aangereikt van Roy Janssens en aarzelt niet. Windeke moet het hoofd buigen voor het voetballend vermogen van de bezoekers. Op slag van rust gaat Kris Van Lippevelde met de bal aan de haal. Brecht Van Waeyenberghe en Ken Van Den Steen gaan samen naar de bal maar Ken Van Den Steen kan inkoppen. De derde treffer is een feit.

Tijdens de rust tracht Windeke bij te sturen en laat coach Geert Van Gaeveren Navaron Walraeve opdraven ten koste van Niels Cleenwerck die in de kleedkamer blijft. Borsbeke gaat met een comfortabele voorsprong met dezelfde elf de tweede helft in. Windeke wordt van bij het begin op eigen speelhelft gedrukt. Als ze er dan al eens in slagen een aanval op te zetten verijdelt Jonathan Van Daele, als betrouwbaar sluitstuk, deze poging. Na 4 minuten in de tweede helft kan Brecht Van Waeyenberghe voor doel komen. Hij legt af voor Christof Maes die voorzet. Roy Janssens duikt alweer op de juiste plaats op maar kan niet besluiten. Uitstel is echter geen afstel want bij de volgende actie is het prijs. Ken Van Den Steen laat de netten trillen met een knap schot van buiten de 16. De 0-4 staat op het bord. Het blijft Borbeekse aanvallen regenen. Windeke komt niet meer in het scenario voor. De talrijk meegereisde zebrasupporters voelen dat een vijfde goal er zit aan te komen. Intussen heeft Marijn De Paepe Brecht Van Waeyenberghe in de spits vervangen. Ook Daan De Troyer en Jany Schamelhout krijgen speelminuten. Een kwartier voor tijd werkt Kris Van Lippevelde zich vrij. Marijn De Paepe schiet rakelings naast. Windeke steekt nog eens de neus aan het venster en gaat met man en macht op zoek naar de eerredder. Borsbeke blijft echter blijk geven van zeer veel maturiteit en bewaart de rust. Dertien minuten voor tijd knalt Marijn De Paepe, op aangeven van een beresterke Ken Van Den Steen, de forfaitscore in het dak van het doel. De wedstrijd is nu helemaal gespeeld. In blesssuretijd heeft Marijn De Paepe de 6-0 aan de voet. De Windeekse doelman redt de meubelen en bespaart zijn ploeg een verdere afgang.

De zebra’s prijken na deze winst voorlopig op de tweede plaats in de rangschikking. Het voetbal dat de supporters elke week mogen aanschouwen rechtvaardigt de positie in de rangschikking. Week na week tonen de troepen van Sammy Van Den Bossche wat ze waard zijn. Borsbeke toont vandaag klaar te zijn voor de topper van volgende zaterdag. Met deze mentaliteit kunnen de zebra’s ook die uitdaging tot een goed einde brengen.

 

 

Voetbal2de provinciale – Simon De Vroe KVV Windeke

Oosterzele –Trainer prikkelde ons”

De Windo’s toonden hun tanden. Na het verlies van een week eerder tegen FC Edeboys klopte de ploeg van trainer Geert Van Gaeveren nu titelfavoriet Bambrugge. “De trainer prikkelde ons door vorige week te stellen dat de spitsen de weg naar de netten niet meer vonden”, zegt Simon De Vroe, die scoorde en nu drie goals op de teller heeft staan. “Tegen Bambrugge speelden we één van onze beste wedstrijden van het seizoen. In het vierde kwartier hebben we ze weggedrukt. Dit is mooi, maar het compenseert niet alles. We verspeelden al te veel punten. We moeten nu voor de 6 op 6 gaan, willen we in deze competitie nog een rol van betekenis spelen. Machelen is meteen een zware test.”

KVV Windeke – KRC Bambrugge werd pure propagandamatch

13/11/2017 – KVV Windeke en KRC Bambrugge disten zaterdagavond heerlijk aanvallend voetbal op met als resultaat zes doelpunten. Het is heerlijk om het publiek op zo’n manier te verwennen. Het werd negentig minuten lang genieten in Scheldewindeke. KVV boekte na de 4 – 2 zijn zesde seizoenzege. (R 17).KVV Windeke – KRC Bambrugge werd een fel bevochten wedstrijd. Spanning troef. Een pittige wedstrijd, gespeeld aan een vrij hoog tempo en gekruid met vinnige duels. Tegenover het technisch overwicht van KRC Bambrugge stelde KVV Windeke (zonder een paar vaste waarden) zijn inzet, karakter en geestdrift. Power, zes goals, gele kaarten, een rode kaart (B), keiharde strijd, gemiste kansen, voer voor discussie, goede invalbeurten, uitstekende leiding, ziehier de ingrediënten van een prachtige voetbalavond. Bambrugge startte snedig, had het meeste balbezit, creëerde in het eerste kwartier het meeste gevaar. De match is ideaal gestart. De bezoekers (tweede in de stand) kwamen naar Windeke om met drie aanvallers vrankweg hun kans te gaan en het spektakel mee te verzorgen. Na 18 minuten dwingt KVV Windeke zijn eerste kans af. Het is meteen raak, Jasper De Graeuwe jaagt de openingstreffer tegen de touwen. KVV Windeke kwam beter in de wedstrijd. Na een halfuur spel scoort Koen Van der Heyden na een warrige fase. Rust 1 – 1.De tweede helft start ideaal voor KVV Windeke. De hardwerkende Simon De Vroe zorgt voor de tweede KVV treffer (46’: 2 – 1). Hij liet zich meermaals opmerken, hij woog op de defensie van KRC Bambrugge. De match bleef spannend en geladen. De bezoekers gaan  verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De Windo’s bleven veel energie en zweet in hun voetbal leggen. Tot grote vreugde van de KVV –aanhang kan Levi Casteur een mooie actie verzilveren. (61’: 3 – 1). De pressing van Bambrugge wordt meteen beloond, Jari Bauwens slaat genadeloos toe (64: 3 – 2). Die goal gaf Bambrugge een boost. De Windo’s krijgen het nu moeilijk met de aandringende bezoekers. Bambrugge bleef drukken en dreigen. Een paar goede tussenkomsten van doelman Dylan Vanderstraeten. Ook een opvallende goede prestatie van Dries De Smaele (21) van meet af aan in de basis, bleef vechten voor iedere bal. Hij voerde zijn opdracht perfect uit. KVV Windeke kroop een paar keer door het oog van de naald. Acht minuten voor tijd, een serieuze dreun voor Bambrugge. De uitstekende ingevallen Jeroen De Graeuwe haalt zwaar uit. Partij beslist, al bleef Bambrugge vechten tot de laatste minuut. Positief: KVV Windeke blijft ook eigen jeugd kansen geven, finaal werd Jason Laeremans in het elftal gedropt. De KVV – aanhang mocht terecht blij zijn met de winnaarsmentaliteit die de Windo’s aan de dag legden. Hoed af voor de volharding. De KVV – fans zagen een ploeg die ze willen zien, een bedrijvige en knokkende ploeg. KVV Windeke heeft tegen het gerenommeerde Bambrugge zijn naam van killer alle eer aangedaan.Reporter 17

Verslag Windeke-Bambrugge 11/11/2017

 

Het beloofde een moeilijke opdracht te worden, gisteren : wetende dat je het moet opnemen tegen dé titelkandidaat en zelf 3 titularissen/sterkhouders moet missen; makkelijk is anders. Bambrugge geloofde er zelf ook in, want ik denk dat zo’n 80% van de aanwezigen met een geel-zwarte sjaal was getooid. Anderzijds – en dat doet ondergetekende en de rest van het bestuur en aanhangers véél plezier – telden we heel wat oud-spelers van de Windo’s onder de toeschouwers. Doet altijd deugd en het geeft me de indruk dat ze toch met enige weemoed terugdenken aan hun Windeekse periode. Wiet weet wat de toekomst brengt….

In de ploeg die gisteren aan de aftrap stond, bevolkten Geoffrey en Dries het centrum van de verdediging en ze zouden het méér dan goed doen.

 

De wedstrijd zelf dan. Daar waar we de laatste weken de eerste helft meestal ‘bergaf’ speelden, was het nu andersom. Voor Bambrugge is een dergelijk scenario niet vreemd, maar desondanks konden we aanvankelijk onze voet naast de titelpretendent zetten. Gaandeweg kwam er wel wat meer gevaar van de bezoekers, vooral over links, waar hun rappe buitenspeler(s) het ons moeilijk maakten. De hachelijkste fase situeerde zich echter op rechts, ergens rond minuut 25 : een bezoeker stevende recht op doel af, maar Niels kon hem in extremis bijbenen en de bal in hoekschop verwerken. Dachten wij, althans. Alles wat geel en zwart is, was ervan overtuigd dat het strafschop was; maar de scheids gaf doeltrap. En voor de twijfelaars : Niels bevestigde mij dat het geenszins strafschop was. De waarheid heeft ook zijn rechten. En als Niels het zegt ….

Nu had ik u, lezer, nog een belangrijk detail onthouden. Op het moment van deze vermeende strafschop was de score al 1-0. Klaus draaide een vrije trap fraai naar de tweede paal, waar Jasper alert reageerde en voor het openingsdoelpunt zorgde.

Nadien creëerden we nog een paar halve kansjes, maar de bezoekers waren op minuut 32 het efficiëntst. Na wat geharrewar stond het plots en niet onverdiend, 1-1. De ruststand ook.

 

De aandachtige lezer zal weten dat het tweede bedrijf voor ons ‘bergaf’ was en dat gaf ons aanvankelijk vleugels. 1 minuut gespeeld en Simon zorgde voor de 2-1 en binnen de 5 minuten kon het zowaar 4-1 gestaan hebben. 2 dotten van kansen voor de Windo’s, waar telkens een bezoekend been voor zat. Bambrugge schakelde nu nog een versnelling hoger en ze troffen tot tweemaal toe het doelijzer.

Na een kort genomen hoekschop zorgde Levi ervoor dat we het knarsetanden toch eventjes achterwege mochten laten. 3-1 en nog een half uurtje te spelen. Het zat snor. Dachten we…

Slechts 4 minuten later was daar de aansluitingstreffer. Nadien kregen we ettelijke hoekschoppen van Bambrugge te verwerken en dat weet je dat het er vroeg of laat wel eens kan van komen. Onze fel vernieuwde verdediging stond echter pal en Dylan was ook niet meer van plan om de zege uit handen te geven.

De moegestreden Jasper kreeg een applausvervanging en werd zowaar afgelost door broer Jeroen. Ondertussen was het Bambrugse vuur enigszins geblust en op minuut 84 zorgde diezelfde Jeroen na een prachtcombinatie voor de 4-2; de eindstand ook.

 

Een prachtprestatie van de hele ploeg. Onverdroten werkkracht en 4 prachtdoelpunten; het vat volgens mij beknopt samen wat we gisteravond mochten beleven. Chapeau aan de hele ploeg en trainersstaf. De misstap van vorige week is ondertussen nog een vage herinnering en kon de pret tijdens de derde wedstrijdhelft niet bederven.

En wat Bambrugge betreft : ze blijven naar mijn bescheiden mening, samen met Jong Zulte waarschijnlijk, dé titelpretendent.

Uw dienaar.

 

Strijdvaardig KVV Windeke karig beloond met punt tegen KSV Geraardsbergen

IMG_3878.jpgWindeke, 30/10/2017 – KVV Windeke – KSV Geraardsbergen werd een meeslepende en spannende wedstrijd. Het werd 1 – 1, KVV bleef met een wrang gevoel achter. (R 17)Na een uitstekende eerste helft had KVV Windeke een 2 – 0, zelfs een 3 – 0 kunnen rechtvaardigen. Eigenlijk had de wedstrijd na de eerste helft al gespeeld kunnen zijn. Het overwicht van de thuisploeg werd na een kwartier spel op het scorebord vertaald door Simon De Vroe. Open kansen voor Jeroen De Graeuwe, Jasper De Graeuwe, Simon De Vroe worden niet verzilverd. De goede mogelijkheden werden niet afgemaakt met de uppercut. KVV bracht mooi voetbal en zelfverzekerd spel. Er stond een ploeg met een winnaarsmentaliteit op het veld. We vonden de eerste helft van KVV geweldig. Niet alleen qua inzet, maar ook qua fysieke kracht en voetballend vermogen. Na de own-goal van KVV Windeke (56’), de goal viel opeens uit de lucht, toonde KSV Geraardsbergen (4 de in de stand) zich een waardige tegenstander. De bezoekers kregen hoop. KVV Windeke had veel energie verbruikt. Opwinding. Tien minuten voor tijd: penalty voor KSV Geraardsbergen. De scheidsrechter, die voor de rest  voortreffelijk leidde, wees naar de stip. Een cruciaal moment. Een fel betwiste strafschopfase. De wedstrijd leek in het voordeel van KSV Geraardsbergen te kantelen.Dylan Vanderstraeten stopt penaltyDe sterk spelende KVV doelman Dylan Vanderstraeten stopt de penalty van Lammens. Opvallende prestatie. Hij maakte gans de wedstrijd een betrouwbare indruk. Dylan was zichzelf: klemvast en alert. Finaal redde Dylan Vanderstraeten de meubelen voor KVV Windeke. Hij voorkwam met zijn cruciale redding de 1 – 2 achterstand. Er viel hem ook niets te verwijten bij de tegengoal. Dylan Vanderstraeten keepte een feilloze wedstrijd. Opsteker voor KVV Windeke is dat doelman Dylan Vanderstraeten het werk dat hij kreeg met met bravoure klaarde. Met flair en présence. Bewijzen wat hij in zijn mars heeft. De KVV fans zagen een vertrouwen uitstralende Dylan Vanderstraeten.Reporter 17

 

Verslag wedstrijd Kvv Windeke – Geraardsbergen ( via site Geraardsbergen)
Wat een weekend wat een weekend ?… Mooi was het allemaal niet, maar daar zaten de omstandigheden voor veel tussen. Wat telt was de inzet, de mentaliteit en het engagement… De wedstrijd in Windeke eindigde op een billijk gelijkspel. Beide ploegen startten de wedstrijd furieus met veel strijd en druk naar voor. Neem daar het kleine moeilijk te bespelen veld bij en goed voetballen wordt moeilijk.
KSV probeerde Windeke zo hoog mogelijk bij de keel te grijpen waardoor alle lange ballen van de Windo’s voor doelgevaar zorgden. De 3e poging werd afgestraft door De Vroe na amper 16 minuten spelen. Voor KSV het signaal om nog een tandje bij te steken. ex Windo maar ondertussen een echte KSV’er ??? Jonas De Ville miste voor rusten nog van schuin voor doel en op een voorzet van Maxime Cools kwamen enkele KSV’ers een voetje te kort om binnen te tikken. Pieter Van Der Linder besloot om na een dribbel recht te blijven terwijl een val met zekerheid penalty was geweest. 1-0 aan de rust, gevleid.
Tweede helft bergaf en wind mee voor KSV, zowaar nog meer druk naar voor. Dat we zelf niet zouden scoren werd met de minuut duidelijker. Dat de Windo’s een handje zouden toesteken hadden we niet verwacht. Na een voorzet van Nicolas Crombé tikte Walraevens onder druk van de immer infiltrerende Matthias Hinderdael ? in eigen doel. Met nog 30 minuten te spelen lag de wedstrijd volledig open. Echt open doelkansen volgden niet meer … behalve dan 10 minuten voor affluiten. Een zoveelste dribbelactie van Joeri Danau eindigde voorbij de doelman maar niet in doel. De scheids zag een fout in de tackle van de laatste Windo. Penalty en geel … Kevin Lammens koos jammer genoeg dezelfde hoek als de thuisdoelman waardoor het tot de 90e minuut 1-1 bleef. Een punt op Windeke is al bij al niet slecht, integendeel. Al is er toch een wrange nasmaak. 1/6 terwijl het makkelijk 4/6 had kunnen/moeten zijn… Verrassend was de sterke partij van Matthias Hinderdael, zo voegde speler X en Y toe na afloop van de wedstrijd met een frisse pils in de hand.

 

Voetbal2de provincialeKVV Windeke – SV Geraardsbergen – Levi Casteur wil een derde week op rij beslissend zijn voor de Windo’sReeks zeges neerzetten

Levi Casteur: “Voor eigen volk bevestigen.”  “Reeks zeges neerzetten”

 

 

 

De ploeg van voorzitter Stefaan De Keyster zit aan vier wedstrijden zonder verlies en heeft zich stevig in de middenmoot genesteld. Vanavond meldt SV Geraardsbergen zich in Windeke.

Levi Casteur: “In het begin was het wat zoeken, maar de laatste weken spelen we weer goed voetbal. Dat ik op leider Jong Zulte een puntendeling uit de brand sleepte en ook vorige week tegen Winnik beslissend was, is een deugddoende opsteker. Inmiddels zit ik aan drie goals. Vorig seizoen was het op dit tijdstip al iets meer, maar daar maak ik me geen zorgen over. Vorig seizoen speelden we met twee spitsen. Nu speel ik meestal vanop de linkerflank.”

SV Geraardsbergen verloor vorige week van Jong Zulte. Wil het nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan moet het in Windeke een vuist maken.

“Naar ik hoor, bood SV vorige week fel weerwerk aan de leider. Het wordt een moeilijke wedstrijd waarin we de kansen moeten benutten en weinig mogen weggeven. In vergelijking met vorig seizoen, Zottegem was een maat te groot, steken er nu een aantal ploegen bovenuit. Jong Zulte, Bambrugge en ook Denderhoutem zijn zeer sterk. Daarna zijn er een aantal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben dringend eens een reeks overwinningen nodig. Thuis gingen we alleen tegen Munkzwalm in de fout. Een tweede thuiszege op rij zou het vertrouwen opkrikken. Daarna wacht een verplaatsing naar Wetteren-Ten Ede en de komst van titelpretendent Bambrugge. Om die reden is puntengewin tegen Geraardsbergen wenselijk. Voor eigen volk presteerden we al eerder sterk en dat willen we bevestigen. Weer scoren, zou mooi zijn.”

 Verslag via site Jong Zulte

 

 

KVV Windeke – Gavere Asper  4  –  3

 

Na verlies op de openingsspeeldag tegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele konden de Windo’s best geen steek meer laten vallen. De druk op de ketel was groot. Het verschil tussen een gelijkspel of de volle buit heette zaterdagavond Jeroen De Graeuwe. Hij bleef in de slotfase ijzig kalm en zette de terechte strafschop om: 4 – 3. Doel bereikt, KVV boekt zijn eerste zege. (R 17).

KVV Windeke behaalde tegen een verdienstelijk Gavere – Asper een belangrijke overwinning. KVV kwam ook als morele winnaar uit de strijd: het team van trainer Geert Van Gaeveren kon een 2 – 3 achterstand nog rechtzetten. De Windo’s wroetten zich toch nog een weg naar de 4 – 3 zege. Een match waarin KVV Windeke bloed, zweet en tranen nodig had om een flink van zich afbijtend Gavere – Asper te ontwrichten. Het siert KVV dat het bleef strijden voor de overwinning. De match brak pas open einde eerste helft toen Navaron Walraeve na een prachtgoal de 1 – 0 op het bord zette. Klassegoal. De vreugde was van korte duur, Simon Ronse ramde de terechte penalty in doel (43’: 1 – 1).

De Windo’s begonnen sterk aan de tweede helft. Jasper De Graeuwe laat meteen de fans juichen. Maar Gavere – Asper bleef knokken en de Windo’s kregen het af en toe lastig. Met doelpunten van Thomas Vive (55’) en Simon Ronse (61’) klommen de bezoekers verrassend naar een 2 – 3 voorsprong. Er werd even gevreesd voor een nieuwe KVV – nederlaag. Na een goede slotfase met doelpunten van Simon De Vroe en een terechte penalty, meesterlijk binnengetrapt door Jeroen De Graeuwe, gristen de Windo’s toch nog de volle buit mee. Jeroen nam nog maar eens zijn verantwoordelijkheid. Na de late goal van De Graeuwe speelde Gavere – Asper alles of niets. KVV kreeg in de slotminuten ook nog een reuzenkans. Het bleef 4 – 3, een zucht van opluchting stoof door Scheldewindeke. Met de drie punten wint KVV Windeke het krediet dat nodig is om de competitie succesvol verder te zetten. Bij KVV Windeke weet iedereen, van supporters, coaches tot de bestuursleden, wat ze willen zien: succes én strijdlust. Dat eisen ze van élke speler die op het veld staat, tot de allerlaatste seconde. Dat zagen de veeleisende KVV supporters, vechten tot de laatste snik, de mentaliteit van KVV Windeke. Met karakter is veel mogelijk.  De zege is welgekomen in Windeke.

Reporter 17

Jeroen De Graeuwe

 

 

 

 

 

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be