Verslagen 1ste P

Voetbal2de provinciale – Simon De VroeKVV Windeke

Oosterzele –Trainer prikkelde ons”

De Windo’s toonden hun tanden. Na het verlies van een week eerder tegen FC Edeboys klopte de ploeg van trainer Geert Van Gaeveren nu titelfavoriet Bambrugge. “De trainer prikkelde ons door vorige week te stellen dat de spitsen de weg naar de netten niet meer vonden”, zegt Simon De Vroe, die scoorde en nu drie goals op de teller heeft staan. “Tegen Bambrugge speelden we één van onze beste wedstrijden van het seizoen. In het vierde kwartier hebben we ze weggedrukt. Dit is mooi, maar het compenseert niet alles. We verspeelden al te veel punten. We moeten nu voor de 6 op 6 gaan, willen we in deze competitie nog een rol van betekenis spelen. Machelen is meteen een zware test.”

KVV Windeke – KRC Bambrugge werd pure propagandamatch

13/11/2017 – KVV Windeke en KRC Bambrugge disten zaterdagavond heerlijk aanvallend voetbal op met als resultaat zes doelpunten. Het is heerlijk om het publiek op zo’n manier te verwennen. Het werd negentig minuten lang genieten in Scheldewindeke. KVV boekte na de 4 – 2 zijn zesde seizoenzege. (R 17).KVV Windeke – KRC Bambrugge werd een fel bevochten wedstrijd. Spanning troef. Een pittige wedstrijd, gespeeld aan een vrij hoog tempo en gekruid met vinnige duels. Tegenover het technisch overwicht van KRC Bambrugge stelde KVV Windeke (zonder een paar vaste waarden) zijn inzet, karakter en geestdrift. Power, zes goals, gele kaarten, een rode kaart (B), keiharde strijd, gemiste kansen, voer voor discussie, goede invalbeurten, uitstekende leiding, ziehier de ingrediënten van een prachtige voetbalavond. Bambrugge startte snedig, had het meeste balbezit, creëerde in het eerste kwartier het meeste gevaar. De match is ideaal gestart. De bezoekers (tweede in de stand) kwamen naar Windeke om met drie aanvallers vrankweg hun kans te gaan en het spektakel mee te verzorgen. Na 18 minuten dwingt KVV Windeke zijn eerste kans af. Het is meteen raak, Jasper De Graeuwe jaagt de openingstreffer tegen de touwen. KVV Windeke kwam beter in de wedstrijd. Na een halfuur spel scoort Koen Van der Heyden na een warrige fase. Rust 1 – 1.

De tweede helft start ideaal voor KVV Windeke. De hardwerkende Simon De Vroe zorgt voor de tweede KVV treffer (46’: 2 – 1). Hij liet zich meermaals opmerken, hij woog op de defensie van KRC Bambrugge. De match bleef spannend en geladen. De bezoekers gaan  verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De Windo’s bleven veel energie en zweet in hun voetbal leggen. Tot grote vreugde van de KVV –aanhang kan Levi Casteur een mooie actie verzilveren. (61’: 3 – 1). De pressing van Bambrugge wordt meteen beloond, Jari Bauwens slaat genadeloos toe (64: 3 – 2). Die goal gaf Bambrugge een boost. De Windo’s krijgen het nu moeilijk met de aandringende bezoekers. Bambrugge bleef drukken en dreigen. Een paar goede tussenkomsten van doelman Dylan Vanderstraeten. Ook een opvallende goede prestatie van Dries De Smaele (21) van meet af aan in de basis, bleef vechten voor iedere bal. Hij voerde zijn opdracht perfect uit. KVV Windeke kroop een paar keer door het oog van de naald. Acht minuten voor tijd, een serieuze dreun voor Bambrugge. De uitstekende ingevallen Jeroen De Graeuwe haalt zwaar uit. Partij beslist, al bleef Bambrugge vechten tot de laatste minuut. Positief: KVV Windeke blijft ook eigen jeugd kansen geven, finaal werd Jason Laeremans in het elftal gedropt. De KVV – aanhang mocht terecht blij zijn met de winnaarsmentaliteit die de Windo’s aan de dag legden. Hoed af voor de volharding. De KVV – fans zagen een ploeg die ze willen zien, een bedrijvige en knokkende ploeg. KVV Windeke heeft tegen het gerenommeerde Bambrugge zijn naam van killer alle eer aangedaan.

Reporter 17

Verslag Windeke-Bambrugge 11/11/2017

 

Het beloofde een moeilijke opdracht te worden, gisteren : wetende dat je het moet opnemen tegen dé titelkandidaat en zelf 3 titularissen/sterkhouders moet missen; makkelijk is anders. Bambrugge geloofde er zelf ook in, want ik denk dat zo’n 80% van de aanwezigen met een geel-zwarte sjaal was getooid. Anderzijds – en dat doet ondergetekende en de rest van het bestuur en aanhangers véél plezier – telden we heel wat oud-spelers van de Windo’s onder de toeschouwers. Doet altijd deugd en het geeft me de indruk dat ze toch met enige weemoed terugdenken aan hun Windeekse periode. Wiet weet wat de toekomst brengt….

In de ploeg die gisteren aan de aftrap stond, bevolkten Geoffrey en Dries het centrum van de verdediging en ze zouden het méér dan goed doen.

 

De wedstrijd zelf dan. Daar waar we de laatste weken de eerste helft meestal ‘bergaf’ speelden, was het nu andersom. Voor Bambrugge is een dergelijk scenario niet vreemd, maar desondanks konden we aanvankelijk onze voet naast de titelpretendent zetten. Gaandeweg kwam er wel wat meer gevaar van de bezoekers, vooral over links, waar hun rappe buitenspeler(s) het ons moeilijk maakten. De hachelijkste fase situeerde zich echter op rechts, ergens rond minuut 25 : een bezoeker stevende recht op doel af, maar Niels kon hem in extremis bijbenen en de bal in hoekschop verwerken. Dachten wij, althans. Alles wat geel en zwart is, was ervan overtuigd dat het strafschop was; maar de scheids gaf doeltrap. En voor de twijfelaars : Niels bevestigde mij dat het geenszins strafschop was. De waarheid heeft ook zijn rechten. En als Niels het zegt ….

Nu had ik u, lezer, nog een belangrijk detail onthouden. Op het moment van deze vermeende strafschop was de score al 1-0. Klaus draaide een vrije trap fraai naar de tweede paal, waar Jasper alert reageerde en voor het openingsdoelpunt zorgde.

Nadien creëerden we nog een paar halve kansjes, maar de bezoekers waren op minuut 32 het efficiëntst. Na wat geharrewar stond het plots en niet onverdiend, 1-1. De ruststand ook.

 

De aandachtige lezer zal weten dat het tweede bedrijf voor ons ‘bergaf’ was en dat gaf ons aanvankelijk vleugels. 1 minuut gespeeld en Simon zorgde voor de 2-1 en binnen de 5 minuten kon het zowaar 4-1 gestaan hebben. 2 dotten van kansen voor de Windo’s, waar telkens een bezoekend been voor zat. Bambrugge schakelde nu nog een versnelling hoger en ze troffen tot tweemaal toe het doelijzer.

Na een kort genomen hoekschop zorgde Levi ervoor dat we het knarsetanden toch eventjes achterwege mochten laten. 3-1 en nog een half uurtje te spelen. Het zat snor. Dachten we…

Slechts 4 minuten later was daar de aansluitingstreffer. Nadien kregen we ettelijke hoekschoppen van Bambrugge te verwerken en dat weet je dat het er vroeg of laat wel eens kan van komen. Onze fel vernieuwde verdediging stond echter pal en Dylan was ook niet meer van plan om de zege uit handen te geven.

De moegestreden Jasper kreeg een applausvervanging en werd zowaar afgelost door broer Jeroen. Ondertussen was het Bambrugse vuur enigszins geblust en op minuut 84 zorgde diezelfde Jeroen na een prachtcombinatie voor de 4-2; de eindstand ook.

 

Een prachtprestatie van de hele ploeg. Onverdroten werkkracht en 4 prachtdoelpunten; het vat volgens mij beknopt samen wat we gisteravond mochten beleven. Chapeau aan de hele ploeg en trainersstaf. De misstap van vorige week is ondertussen nog een vage herinnering en kon de pret tijdens de derde wedstrijdhelft niet bederven.

En wat Bambrugge betreft : ze blijven naar mijn bescheiden mening, samen met Jong Zulte waarschijnlijk, dé titelpretendent.

Uw dienaar.

Strijdvaardig KVV Windeke karig beloond met punt tegen KSV Geraardsbergen

IMG_3878.jpgWindeke, 30/10/2017 – KVV Windeke – KSV Geraardsbergen werd een meeslepende en spannende wedstrijd. Het werd 1 – 1, KVV bleef met een wrang gevoel achter. (R 17)Na een uitstekende eerste helft had KVV Windeke een 2 – 0, zelfs een 3 – 0 kunnen rechtvaardigen. Eigenlijk had de wedstrijd na de eerste helft al gespeeld kunnen zijn. Het overwicht van de thuisploeg werd na een kwartier spel op het scorebord vertaald door Simon De Vroe. Open kansen voor Jeroen De Graeuwe, Jasper De Graeuwe, Simon De Vroe worden niet verzilverd. De goede mogelijkheden werden niet afgemaakt met de uppercut. KVV bracht mooi voetbal en zelfverzekerd spel. Er stond een ploeg met een winnaarsmentaliteit op het veld. We vonden de eerste helft van KVV geweldig. Niet alleen qua inzet, maar ook qua fysieke kracht en voetballend vermogen. Na de own-goal van KVV Windeke (56’), de goal viel opeens uit de lucht, toonde KSV Geraardsbergen (4 de in de stand) zich een waardige tegenstander. De bezoekers kregen hoop. KVV Windeke had veel energie verbruikt. Opwinding. Tien minuten voor tijd: penalty voor KSV Geraardsbergen. De scheidsrechter, die voor de rest  voortreffelijk leidde, wees naar de stip. Een cruciaal moment. Een fel betwiste strafschopfase. De wedstrijd leek in het voordeel van KSV Geraardsbergen te kantelen.Dylan Vanderstraeten stopt penaltyDe sterk spelende KVV doelman Dylan Vanderstraeten stopt de penalty van Lammens. Opvallende prestatie. Hij maakte gans de wedstrijd een betrouwbare indruk. Dylan was zichzelf: klemvast en alert. Finaal redde Dylan Vanderstraeten de meubelen voor KVV Windeke. Hij voorkwam met zijn cruciale redding de 1 – 2 achterstand. Er viel hem ook niets te verwijten bij de tegengoal. Dylan Vanderstraeten keepte een feilloze wedstrijd. Opsteker voor KVV Windeke is dat doelman Dylan Vanderstraeten het werk dat hij kreeg met met bravoure klaarde. Met flair en présence. Bewijzen wat hij in zijn mars heeft. De KVV fans zagen een vertrouwen uitstralende Dylan Vanderstraeten.Reporter 17

 

Verslag wedstrijd Kvv Windeke – Geraardsbergen ( via site Geraardsbergen)
Wat een weekend wat een weekend ?… Mooi was het allemaal niet, maar daar zaten de omstandigheden voor veel tussen. Wat telt was de inzet, de mentaliteit en het engagement… De wedstrijd in Windeke eindigde op een billijk gelijkspel. Beide ploegen startten de wedstrijd furieus met veel strijd en druk naar voor. Neem daar het kleine moeilijk te bespelen veld bij en goed voetballen wordt moeilijk.
KSV probeerde Windeke zo hoog mogelijk bij de keel te grijpen waardoor alle lange ballen van de Windo’s voor doelgevaar zorgden. De 3e poging werd afgestraft door De Vroe na amper 16 minuten spelen. Voor KSV het signaal om nog een tandje bij te steken. ex Windo maar ondertussen een echte KSV’er ??? Jonas De Ville miste voor rusten nog van schuin voor doel en op een voorzet van Maxime Cools kwamen enkele KSV’ers een voetje te kort om binnen te tikken. Pieter Van Der Linder besloot om na een dribbel recht te blijven terwijl een val met zekerheid penalty was geweest. 1-0 aan de rust, gevleid.
Tweede helft bergaf en wind mee voor KSV, zowaar nog meer druk naar voor. Dat we zelf niet zouden scoren werd met de minuut duidelijker. Dat de Windo’s een handje zouden toesteken hadden we niet verwacht. Na een voorzet van Nicolas Crombé tikte Walraevens onder druk van de immer infiltrerende Matthias Hinderdael ? in eigen doel. Met nog 30 minuten te spelen lag de wedstrijd volledig open. Echt open doelkansen volgden niet meer … behalve dan 10 minuten voor affluiten. Een zoveelste dribbelactie van Joeri Danau eindigde voorbij de doelman maar niet in doel. De scheids zag een fout in de tackle van de laatste Windo. Penalty en geel … Kevin Lammens koos jammer genoeg dezelfde hoek als de thuisdoelman waardoor het tot de 90e minuut 1-1 bleef. Een punt op Windeke is al bij al niet slecht, integendeel. Al is er toch een wrange nasmaak. 1/6 terwijl het makkelijk 4/6 had kunnen/moeten zijn… Verrassend was de sterke partij van Matthias Hinderdael, zo voegde speler X en Y toe na afloop van de wedstrijd met een frisse pils in de hand.

 

Voetbal2de provincialeKVV Windeke – SV Geraardsbergen – Levi Casteur wil een derde week op rij beslissend zijn voor de Windo’sReeks zeges neerzetten

Levi Casteur: “Voor eigen volk bevestigen.”  “Reeks zeges neerzetten”

 

 

 

De ploeg van voorzitter Stefaan De Keyster zit aan vier wedstrijden zonder verlies en heeft zich stevig in de middenmoot genesteld. Vanavond meldt SV Geraardsbergen zich in Windeke.

Levi Casteur: “In het begin was het wat zoeken, maar de laatste weken spelen we weer goed voetbal. Dat ik op leider Jong Zulte een puntendeling uit de brand sleepte en ook vorige week tegen Winnik beslissend was, is een deugddoende opsteker. Inmiddels zit ik aan drie goals. Vorig seizoen was het op dit tijdstip al iets meer, maar daar maak ik me geen zorgen over. Vorig seizoen speelden we met twee spitsen. Nu speel ik meestal vanop de linkerflank.”

SV Geraardsbergen verloor vorige week van Jong Zulte. Wil het nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan moet het in Windeke een vuist maken.

“Naar ik hoor, bood SV vorige week fel weerwerk aan de leider. Het wordt een moeilijke wedstrijd waarin we de kansen moeten benutten en weinig mogen weggeven. In vergelijking met vorig seizoen, Zottegem was een maat te groot, steken er nu een aantal ploegen bovenuit. Jong Zulte, Bambrugge en ook Denderhoutem zijn zeer sterk. Daarna zijn er een aantal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben dringend eens een reeks overwinningen nodig. Thuis gingen we alleen tegen Munkzwalm in de fout. Een tweede thuiszege op rij zou het vertrouwen opkrikken. Daarna wacht een verplaatsing naar Wetteren-Ten Ede en de komst van titelpretendent Bambrugge. Om die reden is puntengewin tegen Geraardsbergen wenselijk. Voor eigen volk presteerden we al eerder sterk en dat willen we bevestigen. Weer scoren, zou mooi zijn.”

 

Verslag via site Jong Zulte

 

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be