Lebeke Aalst 0 - 3 Kvv Windeke

25 September 2016 - 15:00

Verslag van de wedstrijd  25/09  eerste elftal.

Eetfestijn en voetbalfestijn: met die woorden kunnen we het voorbije weekend samenvatten. Zoals al gezegd wonnen de beloften, er was opnieuw heel veel volk op het eetfestijn (met dank aan de mensen die ons op die manier steunen en een bijzondere dank aan diegenen die zich daadwerkelijk inzetten en ik denk dan in eerste instantie aan onze U21 die werkelijk eendrachtig en gemotiveerd hun zondag opofferden om te helpen). We moesten naar Lebeke-Aalst zonder Jasper die totaal onterecht voor 3 speeldagen is geschorst. Daardoor kwam Sven in een verder ongewijzigde ploeg die het de voorbije weken zo verrassend goed deed. Nu is Lebeke-Aalst nooit een plezieruitstap ook al omdat er soms schuren instorten en de ploeg potentieel heeft om in de kop van de rangschikking mee te draaien. Na een indrukwekkend begin draait het er wat minder maar we stelden ons in op een zware match, ook al omdat er twee ex-Windo’s spelen. Net als vorige verplaatsing nam ik plaats in de racewagen van Freddy J. die zich in ijltempo van het eetfestijn naar Outer spoedde. Niettegenstaande zijn onbetwistbare rijkwaliteiten raakten we er niet op tijd maar net voor we arriveerden kregen we al het heuglijke nieuws binnen dat Levi van een aarzeling in de plaatselijke verdediging gebruik had gemaakt en ons al na een zestal minuten op voorsprong had gebracht. Het thuisfront werd op de hoogte gebracht en even later konden we onze plaats onder de tribune innemen want het regende warempel. Wat we de komende 38 minuten mochten aanschouwen deed ons een paar keer in onze armen knijpen: deden we een zondagdutje met bijhorende droom of was dit realiteit? De Windo’s wervelden opnieuw over het veld alsof de jacht was geopend en er op hen geschoten werd. Lebeke werd op alle fronten overklast en de ene mooie aanval na de andere werd opgezet en onze verdediging zorgde altijd voor de verzorgde opbouw. Nadat het al een paar keer net niet was geweest besloten we even te minivoetballen: na een aanval op rechts met een zestal ééntijdspassen op beperkte oppervlakte (’t was toch een beetje tiki-taka) werd Simon gepast de grote rechthoek ingestuurd op volle snelheid en de inkomende verdediger kwam duidelijk te laat en haalde hem neer: onbetwistbaar penalty en Jeroen kweet zich onberispelijk van zijn taak: 0 – 2. En in plaats van het even rustiger aan te doen duwden we het gaspedaal (Freddy) nog wat dieper in en de keeper redde een prima doorbraak van Jeroen. Even later sloten we de boeken: een zoveelste hoekschop werd staalhard ingekopt door een instormende (remember de schuur) Simon die duidelijk content was met zijn eerste doelpunt van het seizoen en een beloning voor zijn harde werk.

De rust in met een relatief veilige voorsprong maar met een paar spelers die sukkelden met kleine blessures. We moeten eerlijk zijn: we deden het kalmer aan in de tweede helft…Lebeke probeerde wel maar als het al eens spande konden we rekenen op een secure Seb en een onverzettelijke verdediging. Nu en dan kwamen we er nog eens uit en met een beetje geluk hadden we zelfs nog een paar keer gescoord. De thuisploeg claimde een paar keer een strafschop maar de prima leidende scheids (dat mag ook eens vermeld worden) ging niet in op hun smeekbedes. Michiel, Tim en Jonathan werden nog ingebracht.

Conclusie: door het gelijkspel van Sottegem staan we verdorie alleen op de eerste plaats…we houden de voetjes diep in de Vlaamse klei geplant. Feit waar we niet omheen kunnen: we spelen echt goed, de sfeer in de groep is prima en ik vind dat de jongens het verdienen volgende week en masse aangemoedigd te worden tijdens de wedstrijd thuis om 19.30 uur tegen Winnik. Allemaal present dus….EN ALWEER PROFICIAT IEDEREEN…

Grasshopper

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be