Kvv Windeke 6 - 3 Winnik

1 October 2016 - 19:30

Eerste elftal:

Op zaterdagavond kwam het eerste elftal van Winnik op bezoek: we wisten dat we hier te maken kregen met zowat de fysiek sterkste ploeg van de reeks (ik vermoed dat er een paar ex-basketters acteren) en we wisten ook dat ze gemakkelijk scoren want zelfs op vandaag hebben ze meest gescoord van de gehele reeks. Jammer genoeg voor hen krijgen ze er ook regelmatig eentje om de oren en dat hebben ze ook zaterdag ervaren.

We starten opnieuw met de zelfde ploeg van vorige week: Jasper zat de tweede schorsingsdag uit van drie en Tim begon aan zijn eerste van twee….toch twee belangrijke pionnen. Vergeten we ook niet dat onze Jonas nog steeds out is (vorig jaar vaste man) en ook Jef was opnieuw uitgevallen.

Enfin: we gingen er opnieuw volle moed tegenaan want tegen alle verwachtingen in doen we het niet goed maar uitstekend. En toch liep het zaterdag aanvankelijk niet zoals gedacht. Van bij aanvang werd duidelijk dat Winnik ons niet zou laten combineren en ze slaagden er dan ook in het ritme uit ons spel te halen. Ze jaagden op elke bal en toonden zich aanvankelijk altijd een tikkeltje sneller. Wat als een onweersbui boven het veld hing gebeurde dan ook: een inzenden werd krachtig binnengekopt en voor de tweede keer dit seizoen kwamen we op achterstand. En het beterde er niet echt op en we maakten ons echt zorgen als ze er na een klein half uur al counterend 0 – 2 van maakten. Op grond van het spelbeeld niet onverdiend maar blijkbaar vonden onze windo’s het dan wel genoeg. De bezoekers hadden blijkbaar dan wel het mentale voordeel tot dan maar fysiek hadden ze al heel wat verbruikt en dat liet zich toch wel voelen. De prettige momenten werden ingeleid door Simon die de bal toegespeeld kreeg en opstoomde naar het vijandelijke doel. Hij kon de bal eventueel meegeven met Ynzo maar poeierde de bal staalhard voorbij een verbouwereerde keeper die al geen al te stabiele indruk had nagelaten. Een prachtgoal en er zouden er nog volgen….we hoopten dat de partij zou kantelen maar even later gebeurde het onvoorstelbare: onze zo sterke verdediging liet zich opnieuw in de luren leggen en de bal werd overhoeks binnengeschoten: 1 – 3 na een goed half uur en een zo goed als onmogelijke opdracht.

Maar de komende minuten zouden beslissend zijn en tekenen ook wel de wilskracht van onze ploeg. We lieten het kopje niet hangen maar gingen er opnieuw tegenaan. Een aanval leek afgeslagen maar Joeri gaf niet af en ontfutselde de bal in de zestien waarop hij een beetje impulsief werd neergelegd. Een onbetwistbare penalty en Jeroen kweet zich opnieuw van zijn taak. Onze turbo sloeg nu werkelijk aan en vooral Jeroen toonde zich van zijn beste kant. Hij zette met een onwaarschijnlijke inspanning op rechts twee man in de wind, zette prachtig voor en de bal werd op de paal gekopt (ik meen door Simon): gelukkig was Ynzo goed gevolgd en die bleef ijzig kalm en plaatste de bal heel precies naast de paal in doel….3 – 3 aan de rust na een ongelooflijke 45 minuten intensief voetbal.

Trainer Geert verving Sven en de geblesseerde Niels door Michiel en Geoffrey voor een op het eerste zicht heel moeilijke tweede helft.

Maar Winnik bleek niet meer het Winnik van voor de rust: de tank was leeg en niettegenstaande we bergop speelden bleken we over de beste troeven te beschikken. Tot echt uitgespeelde kansen kwamen we voorlopig niet maar eenmaal was Simon er wel heel dicht bij toen hij na een bliksemsnelle counter werd aangespeeld door Levi maar de bal net naast ging.

En toen kwam het kantelmoment van de match: na een vlotte aanval kwam de bal bij Ynzo terecht die in één tijd naar de winkelhaak mikte. Het schot leek evenwel niet hard genoeg en de keeper leek de bal uit de lucht te plukken maar tot eenieders verbazing liet hij het ronde ding door de handen glippen en die viel achter hem in doel.

De ban was gebroken en we werden nu echt de betere ploeg: Levi had er nog geen gemaakt en dat kon niet. Hij krulde de bal onvoorstelbaar heerlijk in de verste hoek in de 75ste minuut en alles leek volbracht. Toch hadden we nog eenmaal een prima tussenkomst van onze Seb nodig om de spanning niet opnieuw in de match te brengen.

5 minuten voor tijd brak Simon nog eens door en hij legde de bal netjes op de voet van Levi die alles besliste.

Wat een potje voetbal zaterdagavond. Een verdienstelijk Winnik maakte het ons zeker niet makkelijk maar er hangt een zekere magie in onze ploeg en we genieten voorlopig vol op. We veranderen onze ambities van bij aanvang van het seizoen niet: een nieuwe ploeg samenstellen die kon meedraaien in 2de provinciale. We moeten eigenlijk alle ploegen danken die bepaalde spelers vorig jaar geen kans gaven en nu volledig open bloeien. Samen met onze vaste sterkhouders klikt het blijkbaar met het gekende resultaat tot gevolg.

Volgende week de aartsmoeilijke verplaatsing naar Meerbeke dat niet alleen vlot scoort maar ook maar 4 doelpunten tegen kreeg. Maar ach….wat er ook gebeurt: we zijn nu al dankbaar voor hetgeen we al 6 weken meemaken.

Merci mannen.

Grasshopper

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be