Kvv Windeke 3 - 2 Gavere-Asper

15 October 2016 - 19:30

Verslag

Eerste elftal: na ons droomdebuut dit seizoen mochten we aantreden tegen de sympathieke buren van Gavere-Asper. Door het feit dat we vorige week te maken hadden met een scheidsrechter die aangesloten is bij een kaartersclub misten we Jeroen en Glenn maar Navaron, Jasper en Tim werden gerecupereerd. Nu we door bepaalde mensen tot “titelpretendent” werden gebombardeerd, sloeg de stress ons om het hart (sic). Trainer Geert bleef er kalm bij en herschikte enigszins de pionnen en, we kunnen het nu al verklappen, het heeft opnieuw gewerkt. Voor de zoveelste keer dit seizoen mochten of moesten we bergaf beginnen maar we zijn zo sterk dat het er weinig toe doet. Van bij aanvang vlotte het opnieuw en we zagen een magistrale Ynzo die het hele middenveld overheerste en talloze aanvallen opzette. Dat we relatief gevaarlijk zijn is ondertussen geweten en op het kwartier toonden we nog eens onze kwaliteiten: Levi werd aangespeeld, dolde een beetje met zijn rechtstreekse tegenstander en zette laag voor: complete paniek in de verdediging van Gavere-Asper en Simon kon met de vingers in de neusgaten (wat hij uit beleefdheid niet deed) zijn vierde van het seizoen netten. Levi nu eens als aangever en Simon als afwerker: dat bewijst alleen hoe sterk de ploeg aan elkaar hangt. We moeten zeggen dat Jasper ondertussen op de andere flank zijn rechtstreekse tegenstander zowat tureluurs had gespeeld en een aantal heel scherp aangesneden voorzetten net niet tot een doelpunt hadden geleid: de ene J. Degraeuwe is de andere niet maar er zijn toch veel gelijkenissen.
We stonden dus opnieuw op voorsprong maar in tegenstelling tot andere matchen konden we er niet lang van genieten: een strak aangesneden vrijschop werd eventjes aangeraakt en verdween op die manier in de verste hoek. Gavere-Asper is nu ook niet de slechtste ploeg en de wedstrijd verliep vrij evenwichtig tot op het half uur: een zoveelste voorzet van Jasper zorgde opnieuw voor paniek in de bezoekende verdediging en een verdediger ontzette niet al te best en de mee opgerukte Joeri (we kunnen hem echt wel onze plaatselijke pitbull noemen) zag zich al zijn eerste doelpunt maken voor de Windo’s ware het niet dat de verdediger zich opwierp als een volleerde keeper en de bal prachtig pareerde: de goed leidende scheids (het mag gezegd worden) floot terecht penalty en sloot de verdediger-doelman uit: een ferme domper voor de bezoekers. Ynzo was zijn eigenste zelve en zette kalm om….de bezoekers moesten nog een uur met zijn tienen voort.

Niettegenstaande dat bleven ze het goed doen alhoewel we een licht overwicht hadden en nog een paar mogelijkheden hadden: op slag van rust konden we het doelpunt van het jaar gemaakt hebben: na een hoekschop voor de bezoekers schakelden we bliksemsnel over en in een viertal ééntoetspassen (zal een neologisme zijn zeker) verscheen Levi voor de keeper die zijn ploeg mits een kattensprong overeind hield.

Na de rust drukte Gavere-Asper even door zonder evenwel echte kansen te creëren. Het was duidelijk dat ze alles op alles zetten maar ook door de man min situatie liep hun tank langzaam leeg. Na een goeie zestig minuten een cruciale fase: onze andere pitbull Niels snoepte de bal af voor de neus van een bezoekende aanvaller die duidelijk te laat kwam en Niels een ferme trap verkocht: alhoewel de scheids het allicht had gezien liet hij doorspelen en dat verraste vriend en vijand. Jasper kon de bal van Niels meepikken en omspeelde, het mag gezegd, op zijn dooie gemak de bezoekende keeper en dropte de bal in doel. 3 – 1 en match leek gespeeld ook al omdat de bezoekers een mentale dreun hadden gekregen. Jasper had even daarvoor mogelijk ook kunnen scoren toen hij net naast kopte op een perfecte voorzet van Levi. We voerden een paar vervangingen door en er leek niets aan de hand. In de negentigste minuut kregen de bezoekers nog een vrijschop die eigenlijk niet goed werd gegeven maar de afvallende bal werd grondscherend en afwijkend op een paar van onze verdedigers in doel verlengd. Nog een tweetal minuten bibberen dus ook al kon Tim het helemaal afgewerkt hebben maar hij miste door omstandigheden voor het open doel.

Samenvattend: een zevende opeenvolgende overwinning wat bij ons zelf tot een soort ongeloof leidt. Als we er vrijdag (want we spelen vrijdag al in Kluisbergen Sportief om half 8 – met dank aan Kluisbergen) in slagen er een 8ste aan te breien worden we warempel periodekampioen. Op de website van Gavere-Asper kan je overigens een mooi en objectief verslag vinden van de match. En ook daar wordt het vermeld: het is moeilijk en bijna onmogelijk en onrechtvaardig een speler van de match aan te duiden omdat iedereen schitterend acteert en de ene in de bloemetjes zetten onrecht aandoet aan alle anderen maar we kiezen deze week voor Klaus Praet, die wat in de schaduw speelt maar iedere wedstrijd de gaten dicht en met veel plezier lijkt te spelen. Een groot verschil met vorig seizoen toen hij bij zijn toenmalige ploeg zowat genegeerd werd.

Ik hoop dat we vrijdag de trofee al kunnen binnenhalen. Navaron wensen we zaterdag alvast een schitterend trouwfeest en we wensen Valentine en Navaron in ieder geval alle geluk toe naar de toekomst toe.

Grasshopper

Ps: om zeker te zijn dat we het goed begrepen zochten we het woord pretendent nog even op in de Van Dale: pre·ten·dent (de; m,v; meervoud: pretendenten)1iem. die aanspraak op iets maakt….allez vooruit….we weten nu zeker wat het betekent maar zijn niet akkoord

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be