Windo’s kloppen titelkandidaat Bambrugge !

12 november 2017

Verslag Windeke-Bambrugge 11/11/2017

 

Het beloofde een moeilijke opdracht te worden, gisteren : wetende dat je het moet opnemen tegen dé titelkandidaat en zelf 3 titularissen/sterkhouders moet missen; makkelijk is anders. Bambrugge geloofde er zelf ook in, want ik denk dat zo’n 80% van de aanwezigen met een geel-zwarte sjaal was getooid. Anderzijds – en dat doet ondergetekende en de rest van het bestuur en aanhangers véél plezier – telden we heel wat oud-spelers van de Windo’s onder de toeschouwers. Doet altijd deugd en het geeft me de indruk dat ze toch met enige weemoed terugdenken aan hun Windeekse periode. Wiet weet wat de toekomst brengt….

In de ploeg die gisteren aan de aftrap stond, bevolkten Geoffrey en Dries het centrum van de verdediging en ze zouden het méér dan goed doen.

 

De wedstrijd zelf dan. Daar waar we de laatste weken de eerste helft meestal ‘bergaf’ speelden, was het nu andersom. Voor Bambrugge is een dergelijk scenario niet vreemd, maar desondanks konden we aanvankelijk onze voet naast de titelpretendent zetten. Gaandeweg kwam er wel wat meer gevaar van de bezoekers, vooral over links, waar hun rappe buitenspeler(s) het ons moeilijk maakten. De hachelijkste fase situeerde zich echter op rechts, ergens rond minuut 25 : een bezoeker stevende recht op doel af, maar Niels kon hem in extremis bijbenen en de bal in hoekschop verwerken. Dachten wij, althans. Alles wat geel en zwart is, was ervan overtuigd dat het strafschop was; maar de scheids gaf doeltrap. En voor de twijfelaars : Niels bevestigde mij dat het geenszins strafschop was. De waarheid heeft ook zijn rechten. En als Niels het zegt ….

Nu had ik u, lezer, nog een belangrijk detail onthouden. Op het moment van deze vermeende strafschop was de score al 1-0. Klaus draaide een vrije trap fraai naar de tweede paal, waar Jasper alert reageerde en voor het openingsdoelpunt zorgde.

Nadien creëerden we nog een paar halve kansjes, maar de bezoekers waren op minuut 32 het efficiëntst. Na wat geharrewar stond het plots en niet onverdiend, 1-1. De ruststand ook.

 

De aandachtige lezer zal weten dat het tweede bedrijf voor ons ‘bergaf’ was en dat gaf ons aanvankelijk vleugels. 1 minuut gespeeld en Simon zorgde voor de 2-1 en binnen de 5 minuten kon het zowaar 4-1 gestaan hebben. 2 dotten van kansen voor de Windo’s, waar telkens een bezoekend been voor zat. Bambrugge schakelde nu nog een versnelling hoger en ze troffen tot tweemaal toe het doelijzer.

Na een kort genomen hoekschop zorgde Levi ervoor dat we het knarsetanden toch eventjes achterwege mochten laten. 3-1 en nog een half uurtje te spelen. Het zat snor. Dachten we…

Slechts 4 minuten later was daar de aansluitingstreffer. Nadien kregen we ettelijke hoekschoppen van Bambrugge te verwerken en dat weet je dat het er vroeg of laat wel eens kan van komen. Onze fel vernieuwde verdediging stond echter pal en Dylan was ook niet meer van plan om de zege uit handen te geven.

De moegestreden Jasper kreeg een applausvervanging en werd zowaar afgelost door broer Jeroen. Ondertussen was het Bambrugse vuur enigszins geblust en op minuut 84 zorgde diezelfde Jeroen na een prachtcombinatie voor de 4-2; de eindstand ook.

 

Een prachtprestatie van de hele ploeg. Onverdroten werkkracht en 4 prachtdoelpunten; het vat volgens mij beknopt samen wat we gisteravond mochten beleven. Chapeau aan de hele ploeg en trainersstaf. De misstap van vorige week is ondertussen nog een vage herinnering en kon de pret tijdens de derde wedstrijdhelft niet bederven.

En wat Bambrugge betreft : ze blijven naar mijn bescheiden mening, samen met Jong Zulte waarschijnlijk, dé titelpretendent.

Uw dienaar.

Bedankt Fred voor het verslag !


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be