Voorbeschouwing wedstrijd Geraardsbergen + Verslag wedstrijd

30 oktober 2017

Verslag wedstrijd Kvv Windeke – Geraardsbergen ( via site Geraardsbergen)
Wat een weekend wat een weekend ?… Mooi was het allemaal niet, maar daar zaten de omstandigheden voor veel tussen. Wat telt was de inzet, de mentaliteit en het engagement… De wedstrijd in Windeke eindigde op een billijk gelijkspel. Beide ploegen startten de wedstrijd furieus met veel strijd en druk naar voor. Neem daar het kleine moeilijk te bespelen veld bij en goed voetballen wordt moeilijk.
KSV probeerde Windeke zo hoog mogelijk bij de keel te grijpen waardoor alle lange ballen van de Windo’s voor doelgevaar zorgden. De 3e poging werd afgestraft door De Vroe na amper 16 minuten spelen. Voor KSV het signaal om nog een tandje bij te steken. ex Windo maar ondertussen een echte KSV’er ??? Jonas De Ville miste voor rusten nog van schuin voor doel en op een voorzet van Maxime Cools kwamen enkele KSV’ers een voetje te kort om binnen te tikken. Pieter Van Der Linder besloot om na een dribbel recht te blijven terwijl een val met zekerheid penalty was geweest. 1-0 aan de rust, gevleid.
Tweede helft bergaf en wind mee voor KSV, zowaar nog meer druk naar voor. Dat we zelf niet zouden scoren werd met de minuut duidelijker. Dat de Windo’s een handje zouden toesteken hadden we niet verwacht. Na een voorzet van Nicolas Crombé tikte Walraevens onder druk van de immer infiltrerende Matthias Hinderdael ? in eigen doel. Met nog 30 minuten te spelen lag de wedstrijd volledig open. Echt open doelkansen volgden niet meer … behalve dan 10 minuten voor affluiten. Een zoveelste dribbelactie van Joeri Danau eindigde voorbij de doelman maar niet in doel. De scheids zag een fout in de tackle van de laatste Windo. Penalty en geel … Kevin Lammens koos jammer genoeg dezelfde hoek als de thuisdoelman waardoor het tot de 90e minuut 1-1 bleef. Een punt op Windeke is al bij al niet slecht, integendeel. Al is er toch een wrange nasmaak. 1/6 terwijl het makkelijk 4/6 had kunnen/moeten zijn… Verrassend was de sterke partij van Matthias Hinderdael, zo voegde speler X en Y toe na afloop van de wedstrijd met een frisse pils in de hand.

 

Voetbal2de provincialeKVV Windeke – SV Geraardsbergen – Levi Casteur wil een derde week op rij beslissend zijn voor de Windo’s

“Reeks zeges neerzetten”

Oosterzele –

De ploeg van voorzitter Stefaan De Keyster zit aan vier wedstrijden zonder verlies en heeft zich stevig in de middenmoot genesteld. Vanavond meldt SV Geraardsbergen zich in Windeke.

De Windo’s van trainer Geert Van Gaeveren legde tot nu toe een wisselvallig parcours af. Een 8 op 12 toont aan dat KVV het juiste toerental heeft bereikt. Belangrijk de voorbije wedstrijden was Levi Casteur, die cruciale goals maakte.

Levi Casteur: “In het begin was het wat zoeken, maar de laatste weken spelen we weer goed voetbal. Dat ik op leider Jong Zulte een puntendeling uit de brand sleepte en ook vorige week tegen Winnik beslissend was, is een deugddoende opsteker. Inmiddels zit ik aan drie goals. Vorig seizoen was het op dit tijdstip al iets meer, maar daar maak ik me geen zorgen over. Vorig seizoen speelden we met twee spitsen. Nu speel ik meestal vanop de linkerflank.”

SV Geraardsbergen verloor vorige week van Jong Zulte. Wil het nog een rol van betekenis spelen in de titelstrijd, dan moet het in Windeke een vuist maken.

“Naar ik hoor, bood SV vorige week fel weerwerk aan de leider. Het wordt een moeilijke wedstrijd waarin we de kansen moeten benutten en weinig mogen weggeven. In vergelijking met vorig seizoen, Zottegem was een maat te groot, steken er nu een aantal ploegen bovenuit. Jong Zulte, Bambrugge en ook Denderhoutem zijn zeer sterk. Daarna zijn er een aantal ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben dringend eens een reeks overwinningen nodig. Thuis gingen we alleen tegen Munkzwalm in de fout. Een tweede thuiszege op rij zou het vertrouwen opkrikken. Daarna wacht een verplaatsing naar Wetteren-Ten Ede en de komst van titelpretendent Bambrugge. Om die reden is puntengewin tegen Geraardsbergen wenselijk. Voor eigen volk presteerden we al eerder sterk en dat willen we bevestigen. Weer scoren, zou mooi zijn.”

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is de officiële website van KVV Windeke. alle info hierover op website@kvvwindeke.be